Welkom

Download
Over mijn werkmaand in Callosa (Spanje) in oktober 2015
newsletter SASK mia_steel_p21-21_neerlan
Adobe Acrobat document 212.8 KB

 

Door toedoen van het Algemeen-Nederlands Verbond (www.anv.nl) en de Fundación Cultural Knecht-Drenth (http://fundatie-knecht-drenth.eu) kon Mia Steel de hele maand oktober 2015 aan de slag in een gelegenheidsatelier in het Valenciaanse Callosa d'en Sarrià. Een beroezende ervaring. 

(Klik hiernaast voor een verslag.)


 aphttp://colesterolo.be/____impro/1/SVdB20070118Miasteel.jpg-for-web-normal.jpg?etag=%2230ff-47b6f98b%22&sourceContentType=image%2Fjpeg&ignoreAspectRatio&resize=315,210&quality=85

 

Aan het einde van de jaren zestig zette Mia Steel onder leiding van de vermaarde graficus Raf Coorevits de eerste stappen op het artistieke pad. Meer dan vier decennia (tot juni 2015) begeleidde ze in de jeugdateliers Nieuwkerken Sander Wijnants van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Sint-Niklaas talrijke kinderen tussen zes en twaalf op hun ontdekkingsreis door de wereld van de plastische kunst.

Op haar eigen parcours kwam ze na tekenen en beeldhouwen bij schilderen terecht.

Tussen 1994 en vandaag heeft ze haar aquarellen en olieverfschilderijen - vooral landschappen - getoond in meerdere individuele en groepstentoonstellingen.

In februari 2015 was er in de Piet Elshoutzaal van STeM Sint-Niklaas 'Meekijken met Mia', waarin ze eigen werk confronteerde met dat van een zeventigtal pupillen. 

Gedurende de hele maand september 2017 hing een twintigtal schilderijen tegen de wanden van het Vrouwencentrum, Nieuwstraat te Sint-Niklaas onder de titel 'Vlakbij en ver weg'.

Van 19 april tot 5 mei 2019 was Mia samen met haar oud-collega Wim Poppe te gast in de Nonnemanshoeve te Sint-Gillis-Waas. 

Van 26 september tot 22 oktober 2019 mocht ze opnieuw aan de slag in het Valenciaanse Callosa d'en Sarrià. (zie hoger) In een belendende studio werkte Nicole Bauwens die de opening sprak van Mia's tentoonstelling in de Nonnemanshoeve.

 

Wars van alle 'ismen' weerspiegelen Mia's werken een diepe liefde voor de natuur; ook zijn ze vaak het resultaat van intens reizen en nieuwsgierig museumbezoek. Ze probeert zich constant te vernieuwen en blijft geduldig slijpen aan haar expressievormen. In de jongste jaren ontdekte ze ook welke rijke mogelijkheden het werken met textiel kan bieden.